放射能 | ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μαρτίου 12, 2011

– Το μεγάλο μπουμ έγινε, και το CNN επαμφοτερίζεται από το ‘nuclear concerns’ στο ‘nuclear fears’ και πάλι απ’ την αρχή.

– Από χτές η ιδεολογικά φορτισμένη οίηση έρεε μέχρι κι απ’ τα αυτιά τους. Η διαχείριση κρίσεων είναι η ανώτερη μορφή προπαγάνδας και επίσημης διαρροής ψεύδους. Τι θα μας πουν τώρα οι λυσσαλέοι προπαγανδιστές της πυρηνικής ενέργειας ως ‘οικολογικής λύσης’ που γράφουν στο National Geographic;

– Το φιάσκο του μοντέλου διαχείρισης της κρίσης και της ενημέρωσης από τα φαντασμένα μισάνθρωπα dummies το έχουμε φρέσκο. Θυμήσου την BP…

– Τώρα που η καταστροφή αλλάζει έδρα, η σύγκριση θα γίνει αυτό που πραγματικά ήταν: Ανήθικη. Και η σύγκριση είχε μόνο ένα γήπεδο: τον καπιταλιστικό φαλλογοκεντρισμό. Τα golden boys της ενημέρωσης θα θέλουν να ξεχάσουν ένα άλλο όνομα: Τσέρνομπιλ. Τόσα κανάλια, τόση λίγη πληροφόρηση.

– Το Σύνδρομο της Κίνας δεν είναι ταινία, είναι ενδεχόμενο. Και δε ζει στον γραφίτη του Τσέρνομπιλ αλλά στο εξατμισμένο νερό της Φουκουσίμα. Ο νοών νοείτο.

– Ο πόλεμος του εικοστού αιώνα τελείωσε στην Ιαπωνία, στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι. Ο πόλεμος του εικοστού πρώτου αιώνα ζωγραφίζεται στην Ιαπωνία, στη Φουκουσίμα. Στη μοντέρνα κατάσταση η ανθρώπινη διακινδύνευση δημιουργεί τον όλεθρο. Στη μεταμοντέρνα κατάσταση η φυσική καταστροφή γίνεται ευκαιρία για πολιτισμικό όλεθρο. Ο όλεθρος είναι ευκαιρία. Ο πόλεμος είναι οικονομία. Η οικονομία είναι πόλεμος. Τα πυρηνικά business plans τρέχουν.

Share

14 Σχόλια “放射能 | ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ”

 1. rodia Says:

  //Στη μεταμοντέρνα κατάσταση η φυσική καταστροφή γίνεται ευκαιρία για πολιτισμικό όλεθρο. Ο όλεθρος είναι ευκαιρία. Ο πόλεμος είναι οικονομία. Η οικονομία είναι πόλεμος. Τα πυρηνικά business plans τρέχουν.//

  Ετσι ακριβώς. Λες να τα καταφέρουν τελικά να μας στραμπουλήξουν το μυαλο;

 2. Gilletina Says:

  Οταν η λογική πάει περίπατο όπως και να το δει κανείς…
  Οκ χτίζουμε Πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας.
  Πού; σε χώρα που μπορεί να δώσει 9 ρίχτερ; χαλόοοοου…
  Και κάτι ακόμα. Σε μία φυσική καταστροφή πρέπει να είσαι σε θέση να δίνεις φώς και νερό όχι να κόβεις το 25% τώρα που ο κόσμος το έχει ανάγκη… χαλόοοοου και πάλι.

 3. rodia Says:

  Και λίγο μαύρο χιούμορ από μένα: Οι αγορές πανηγυρίζουν!

 4. Gilletina Says:

  Λίγα λίγα μας τα λένε…
  Πώς κάνετε έτσι θα σας μοιράσουμε χαπάκια ιωδίου και θα είστε μιά χαρά σαν να πίνετε βιταμίνη C..
  Το καλύτερο ήρθε μετά:
  Ο αντιδραστήρας χρησιμοποιούσε πειραματικά πλουτώνιο όχι ουράνιο. Ετσι εξηγείται η δυσκολία διατήρησης θερμοκρασίας χαμηλά με κατεβασμένες τις ράβδους επιβράδυνσης…
  Αυτό ξέρετε τι σημαίνει σε έστω μερικό μελτντάουν
  Κρίσιμη μάζα και ξεκίνημα αλυσιδωτής ανίδρασης δηλαδή ένα πεντανόστιμο μανιτάρι-νά…Δεν θα΄προλάβει ούτε το σύνδρομο της κίνας…
  Αμερικανιστί: Μάδερ οφ γκοντ…

 5. raresteak Says:

  breaking update:

  CNN: Meltdown may be under way = Κοινή λογική: Meltdown is processing.

  Ζούμε την μεγαλύτερη κρίση ανθρώπινης διακινδύνευσης και οι ‘ειδικοί’ αποδεικνύουν το ψυχρό απάνθρωπο πρόσωπό τους. Ζούμε γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να αφήσουμε τα μεταμοντέρνα ‘φιλελεύθερα’ ‘ναι μεν…αλλά’ και να επιστρέψουμε εκεί που αφήσαμε την ιστορία πριν το πάρτι: στα μοντέρνο αίτιο-αιτιατό, στα ΄ντεμοντέ’ κινήματα του ’60. Μόνο που αυτή τη φορά γνωρίζουμε και δεν θα δικαιολογηθούμε αν αφήσουμε τους καρχαρίες να κεντήσουν τις βολικές οικονομικές ΄σχετικότητές’ τους. Είναι ώρα ανθρωπιστικής ευθύνης για όλους μας. Για όσους επιβιώσουν.

 6. rodia Says:

  Εχω την εικονα μιας θαλασσας γεματης λυσσασμενους καρχαριες.. ταραγμενα νερα γεματα αίμα.. ποιος και πώς μπορει να επιζησει; και με ποια όπλα; Το μυαλο δεν επαρκει, δυστυχως, είναι είδος εν ανεπαρκεία.

  Ενα ενθαρρυντικο δημοσιευμα σε παν/μιακο φόρουμ προβληματιζεται σχετικα με την αξια των «δοκιμασμενων» πολιτευματων… κάπου γράφει στο περίπου: «τον κομμουνισμο τον ειδαμε, τη δημοκρατια επισης, μήπως πρεπει να σκεφτουμε την αναρχια;» και λιγο παρακατω αναφερεται στον Θορώ.

 7. Gilletina Says:

  Καποια κτήνη βαλανε πλουτώνιο που περίσεψε απο τους αποσυρόμενους πυραύλους σε έναν «πολιτικό» αντιδραστήρα που δεν ηταν σχεδιασμένος να απάγει την παραπανήσια θερμότητα του πλουτωνίου εν «ρελαντί»
  Κάποια golden boys χεστήκανε στο τάληρο, καιρός να τους κάνουμε να χεστούν πάνω τους στη θέα του φρικτού τρόπου Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Ε Ω Σ τους για παραδειγματισμό.(με HD βιντεοσκόπηση για να υπάρχει σαν μάθημα στις επόμενες γενιές)

 8. raresteak Says:

  breaking update:

  CNN: ‘possibility of mass leak’ = ‘definite mass leak (our asses are burning!)’

  Ok το πιάσαμε. Η λέξη πιθανότητα στην ανωτάτη γκεμπελική σημαίνει σε 12 ώρες θα σας το πούμε αλλά μέχρι τότε σας κάνουμε να το συνηθίσετε (aka μιθριδατισμός). Βλέπε και προηγούμενο σχόλιο για το meltdown.

  – Οι άνθρωποι που εκκενώνουν την περιοχή από 5.000 τώρα είναι 200.000

  -Ζούμε κάτι μεγαλύτερο από το Τσέρνομπιλ. Αντίστοιχα και η πρεμούρα των ελιτ να αποτρέψουν τους συνειρμούς με αυτό που χρόνια λοιδωρούσαν ως ‘κακή σοβιετική τεχνολογία’ είναι θεόρατη και με την φιλελεύθερη ιδεολογία τους up their arses.

  -ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΨΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ. Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ. ΣΤΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΒΛΑΚΕΣ ΑΠΙΣΤΟΙ ΘΩΜΑΔΕΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΤΕΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΙΟΥΡΙ. ΤΟΣΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ;

 9. Gilletina Says:

  Στο ατύχημα (??) του τσερνομπίλ το 5% του καυσίμου εκτέθηκε στο περιβάλλον ενώ εδώ μιλάμε για πλήρες λιώσιμο σε μάγμα με επικείμενη διάτρηση δοχείου και σύνδρομο της κίνας( μόλις το μάγμα βρεί υπόγειο νερό=>κρακατόα) σε πολλούς σήμερα λενε 3 με προβλήματα σε άλλους 2 αντιδραστήρες).
  Κλάψ
  Πάνε τα σχέδια και τα όνειρα για γερή μπάζα των τζεφροπαμπούκιδων)

 10. Rodia Says:

  Στο βραδινό δελτιο της ΝΕΤ αναφερθηκε οτι η ραδιενεργεια που μετρηθηκε σε αμερικανούς που βοηθησαν ήταν πολύ μικρή, τόσο που εξαφανιστηκε μετα απο ενα.. σαπούνισμα!

 11. Gilletina Says:

  Ε ναι μωρέ πως κάνετε έτσι άλλωστε οταν θα το πάθετε μετά απο 20 χρόνια και ξυπνήσετε εμείς θα έχουμε περάσει ζωή χαρισάμενη.
  Ξεχάστε τα παλία όλα ειναι επικοινωνία η πραγματικότητα είναι προβολή…

  Εκτελέσεις, εκτελέσεις, πολλές εκτελέσεις…

 12. raresteak Says:

  …και καθώς καλπάζουμε προς τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή έβερ, και με τη διαβεβαίωση πως αυτά που γράφονται σε αυτό το ιστολόγιο είναι well informed, ένα τραγούδι αφιερωμένο στους εξουσιαστές ή υπήκοους των εξουσιαστών άπιστους θωμάδες που ακόμα αρνούνται την ανθρωπιστική ήττα τους

  The Hives – «Hate to Say I Told You So»

 13. Gilletina Says:

  The Guardian:
  Japan radiation leaks feared as nuclear experts point to possible cover-up

  Σωωωωωωωωωωπα καλέ.

  http://www.cubadebate.cu/noticias/2011/03/15/the-guardian-gobierno-japones-ha-estado-encubriendo-accidentes-nucleares/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: