Αδερφή Μορφίνη

Ιανουαρίου 11, 2008

Όταν είσαι μικρός νομίζεις πως οι junkies λεσβιάζουσες καλόγριες που είναι μπλεγμένες σε πάσης φύσης εγκληματικές ενέργειες στις ταινίες του Αλμοδοβάρ είναι ένα διασκεδαστικό προϊόν μιας ευθαλούς φαντασίας. Μεγαλώνοντας, ενδεχομένως και μετά από μια επίσκεψη στο Αγ. Όρος, ανακαλύπτεις πως αυτή η φαντασία είναι μάλλον μετριοπαθής.

Το να παρακολουθείς τον νεοδεξιό πολιτικοθρησκευτικό θίασο που αλώνισε τη χώρα σου και τις ζωές των ανθρώπων τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια να καταρρέει και να αποσύρεται από τη σκηνή στο βασίλειο αυτών που κατήγγειλε από γενέσεως (την ασθένεια, την λαγνεία, τα STDs, την απάτη, την υποκρισία, την παρενδυσία…) σε αφήνει στη θέση του απόλυτου θεατή-παρατηρητή μιάς ζωής ως θέαμα που ποτέ δε ζήτησες και που ήταν τόσο βαρετή γιατί το τέλος της ήταν τόσο προβλέψιμο, χωμένο μέσα στα κλισέ της δακρύβρεχτης τελενοβέλας.

fal.jpg

Και είναι αστείο όταν σκέφτεσαι πως όλα τα προβλήματα του νεοδεξιού θίασου, που τόσο συντονισμένα γράφει το τέλος του, έχουν στο κουκούτσι τους την προαιώνια επιθυμία του φαλλού. Του φαλλού που γαμάει στην οικονομία, μα όταν γίνεται καυλί χειροπιαστό τιμωρεί όλες τις κρυφές που υποτίμησαν τη μεταφυσική διάστασή του. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της αυτοκαταστροφής μέσω της λαγνείας και της επιθυμίας ήταν πάντα το βασικό ταλέντο τόσο της εκκλησίας όσο και της δεξιάς.

Θα μπορούσαν να είναι gay icons κάθε δεξιάς λουγκρουέτας. Πληρούν όλες τις προϋποθέσεις -εξουσία, λαγνεία, χρήμα για να αγοράζεις τεκνά, δραματικές κορώνες, λευκούς γάμους, ουσίες, είναι θύτες και θύματα κακοποίησης, τραγικά φινάλε…- όλες πλην μίας: τo τόσο λοιδορημένο στην Ελλάδα pride, οντολογικά αντίθετο στην πατριωτικοθρησκευτικοοικογενειακή εμμονή τους.

Σε αυτό το γκροτέσκο μιούζικαλ το φινάλε θα μπορούσε να πάει κάπως έτσι:

Please, Sister Morphine, turn my nightmares into dreams
Oh, can’t you see I’m fading fast?
And that this shot will be my last

Αντίο Αδερφή Μορφίνη

xrarxkal.jpg

5 Σχόλια “Αδερφή Μορφίνη”

 1. Gilletina Says:

  Αντε σε λίγο να πούμε και αντίο στην Αδερφή
  ΔεξιοΜπούλα.
  Υπάρχει Θεός; Φώς, φώς, υφάρχει-υφάρχει!


 2. Ουτε ενας θανατος με αξιοπρεπεια δεν μπορει να συμβει με τους Ορθοδοξους παπαδες….


 3. Τετοια σαπίλα, υποκρισία και ξεπεσμός στο σύστημά τους δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει.

  Οι αποκαλύψεις εμπλέκουν όλα τα κέντρα (πολιτικής) εξουσίας. Δυστυχώς ο αυτόματος πιλότος στον οποίο έχει μπει το σύστημα λόγω της απόλυτης μετακίνησης της εξουσίας από την πολιτική στην οικονομία, το αφήνει άθικτο ακόμη και κατακλυσμός να γίνει. Μόνο μία ικανή εναλλακτική πρόταση για τις ζωές μας θα μας απαλλάξει από αυτούς τους παλιάτσους της εξουσίας.

  Στο θέμα του «αρχιεπισκόπου» συμφωνώ με πρέζα. Στο θέμα της τεράστιας υποκρισίας που παίζει στην κοινωνία σε σχέση με τις ερωτικές μας προτιμήσεις φυσικά συμφωνώ με raresteak.

 4. Gilletina Says:

  Εκανε ευθανασία για να γλυτώσει απο τους πόνους;
  Δεν είδα ηπατικό κώμα…

 5. νοννα Says:

  gia epomeno thelo ton diko mas iakobo


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: