Ανταπόκριση από το limbo

26 Ιανουαρίου, 2007

1.jpg

…και είχαν μείνει όλοι σιωπηλοί για λίγα δευτερόλεπτα. Ξοδεμένα δευτερόλεπτα από βέβαιη παρακαταθήκη. Η ετυμηγορία είχε ήδη βγει και το ρεύμα παρέσυρε κάθε ένσταση. Τους είχα πει: είμαι εκεί για να σταματάω τη ροή. Με προσωπείο αυστηρό για να κρύβει την οδύνη. Εκεί στο limbo αναγκάστηκα να συναναστραφώ όλα τα υποκείμενα που μισούσα: Γιατρούς με υπεξαιρεμένες ειδικότητες, γυμνοσάλιαγκες σε έδρες και άτεγκτους δικηγόρους. Μα κυρίως με ανθρώπους που ξεπούλησαν το ταλέντο τους στην ελευθερία για την ασφάλεια. Τσιμουδιά τώρα. Αναπροσαρμογές από επίδοξα οτιδήποτε.

Τα λόγια παραμυθίας ήταν η φαρσοκωμωδία. Το βέβαιο ήταν πως ο αέρας εκεί έξω ήταν καθαρότερος απ’ ότι στην ασθένεια της γραφής, που δημοσιευμένη γίνεται ασθένεια προς θάνατο. Να ζω παρά να γράφω. Η γραφή γίνεται ματαιοδοξία όταν την έχεις αχνοδεί στο κάτοπτρο. Μα τώρα με αναγκάζουν να γράψω. Να ανταποδώσω την φαρσοκωμωδία. Η κατάσταση avant tout.

piano.jpg

Στο limbo είδα να με εξαπατά και να με περιγελά ο αγαπημένος μου. Η μετάσταση της προδοσίας στο πραγματικό. Μετά οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνωμα στη κλείδωση του πολύτιμου δεξιού δείκτη μου. Αυτού που από το λαίμαργο κράτημα του μολυβιού είχε γύρει προς τον μέσο. Να το σύμπτωμα της ασθένειας της γραφής. Διατρύπησαν τη κλείδωση με μια χοντρή βελόνα μα δεν ένιωσα τίποτα. Ιατρική γνωμάτευση: ακρωτηριασμός. Ακόμα μια απώλεια στη μακρά σειρά. Και δεν ξέρω αν πονά περισσότερο που το σκυλί πρέπει να γράφει πλέον με τρία πόδια ή το ότι αυτό το δάχτυλο ήταν που θα έδειχνε το φεγγάρι.

ver.jpg

Ξύπνησα στο limbo και το δάχτυλο ήταν στη θέση του. Έτριψα πάνω του μια παχιά στρώση αντιφλεγμονώδους. Οι οθόνες στους δρόμους του limbo δείχνουν ‘επισκεπτήριο σε εθνικό διάλογο για την παιδεία’. Πήγα πιο κοντά και διάβασα: Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Προεδρέυει ο Θάνος Βερέμης. Συμμετέχουν: ΔΑΠ, εκκλησία, αστυνομία, ΣΕΒ, Μαριέττα. Οι υπόλοιποι περιφέρονται στο limbo αναζητώντας την ελευθερία από τα κνώδαλα. Στο limbo αυτός που διαπράττει τις φρικαλεότητες ανήκει στα απόκρυφα που θα ανακαλύψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Μετά τον χοντρό πρωθυπουργό έχουν κρύψει και την αδέξια αγελάδα που εξάπτει την τάξη καταστολής. Ήταν η μοναδική παραφωνία στην αποφατική πολιτική τους. Η φρικαλεότητα είναι θορυβώδης από μόνη της και δεν χρειάζεται τα μουγκανητά της αγελάδας.
lc.gif
Και να φανταστείς είμαι ακόμα στην αρχή.

9 Σχόλια “Ανταπόκριση από το limbo”

 1. pascal Says:

  Very nice.
  Καλή επιστροφή.

 2. roidis Says:

  δυσνόητο, όμορφο, λίγο σκοτεινό και ειρωνικό.
  καλώς μας όρισες!


 3. Τὰ μουγκανητὰ εἶναι, βεβαίως, ἡ ἀναγκαία στίξη τῆς φρικαλεότητας, ἀγαπημένε μου, τὸ leitmotiv τῆς νόσου. Ἀλλὰ ἐσὺ δείχνεις πάντα τὸ φεγγάρι.

  Σὲ φιλῶ.


 4. δυσκολεύομαι να διαβάσω γιατί ο πυρετός ανακατεύει τις φράσεις και τις σειρές
  Just a HI! welcome back 🙂

 5. the_return Says:

  Να κάνετε πιο συχνή την παρουσία σας αγαπητέ.

  Δεν μας παίρνει αλλιώς σε αυτή την έρημο που βρεθήκαμε…

 6. raresteak Says:

  Σας ευχαριστώ αγαπητοί μου,

  …καταδύομαι και πάλι…

 7. Gilletina Says:

  βράσε καλά το λάδι που θα ρίξουμε πάνω στους στρατιώτες της παλινόρθωσης…

 8. Rodia Says:

  ..τουλάχιστον η θάλασσα κάπως το σώζει αυτό το έρμο το κρατίδιον;
  ..αναδύσσου, σε χρειαζόμαστε:-)


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: