Περί αλητείας

23 Νοεμβρίου, 2006

Σε αυτό το βίντεο η αγία ελληνική μικροαστική οικογένεια κοιτάζει από το παράθυρό της και ανασύρει όλα τα πρόχειρα σχήματα που της έχουν ενσταλάξει λεβέντες πολιτικοί, κουρσάροι δημοσιογράφοι και οι ταινίες του Δαλιανίδη. Ο πολιτικός αντιπερισπασμός στα καλύτερά του. Με στημένη απέχθεια και βεβιασμένη αηδία λοιδορούν τους ‘αλήτες’ που ζωγράφισαν τις παρατημένες καινούργιες ηλεκτράμαξες. Η μακαριότητα του βολέματός τους, τους κάνει να απωθούν πως οι πραγματικοί αλήτες είναι αυτοί που μέσα στον οργασμό της απάτης και της αρπαχτής του 2004 αγόρασαν τις ηλεκτράμαξες γνωρίζοντας πως η ηλεκτροκίνηση θα αργούσε πολύ ακόμα. Σήμερα αντί να τρέχουν στον προαστιακό της Αθήνας σκουριάζουν έξω από την Θεσσαλονίκη. Ας πει κάποιος σε αυτούς τους μικροαστούς πως οι πολιτικοί που ψήφισαν διέπραξαν την απώτατη αλητεία σε αγαστή συνεργασία με τους μόνους κοινωνικούς εταίρους τους, τους δημόσιους προμηθευτές και εργολάβους. Ας τους πει πως η τσέπη τους δεν τρύπησε από τους καλλιτέχνες δρόμου αλλά από τα φρόκαλα των σαλονιών.

Νομίζετε πως τώρα που θα ξεκινήσει μερικώς και με πολύ καθυστέρηση η ηλεκτροκίνηση θα αλλάξουν νοοτροπία; Δείτε και αυτό.

al.jpgΑλήτες…

7 Σχόλια “Περί αλητείας”

 1. Rodia Says:

  Ε, καλά τώρα.. Παλιά μας τέχνη κόσκινο!
  Πρέπει επειγόντως να αυξηθούν οι μισθοί βουλευτών, υπουργών, ανωτάτων στελεχών, κλπ, ώστε να μην ενδίδουν σε πιέσεις, λήψεις μίζας, λαδωμάτων, κλπ

  ..μερικά πράγματα ΔΕΝ είναι τυχαία..
  (άλλωστε ζούμε στο Εργολαβιστάν)


 2. Δεν αντέχω άλλο βρε παιδιά, καταιγισμός από μπόχα όπου κα να κοιτάξεις. Υπάρχει τίποτα όρθιο σε αυτόν τον τόπο;

  Σ:(((((


 3. Το πρόβλημα δεν είναι το ξέπλημα μαύρων -μπλε ή πράσινων- χρημάτων, αλλά το σκουπιδαριό που μας χαρίζουν κι εμείς ως μικροαστοί ιαθαγενείς νομίζουμε το καθρεφτάκι της χωματερής ως κάτι αξιόλογο. Και χαρίζουμε όχι χρυσό, ούτε απλά την ψήφο μας (=άργυρος), αλλά φίλε μου χαρίζουμε την ελευθερία στους «ιδήμονες» να ενεργούν εκείνοι για εμάς. Εμείς δεν ξέρουμε, ενώ εκείνοι ξέρουν. Αυτό κι αν δεν είναι καταμερισμός εργασίας και ταξική αντιμετώπιση του εαυτού μας θέτοντάς μας στο πολιτικό περιθώριο του τηλεοπτικού βολέματος και του ραχάτι (άντε και κανα πήδημα γιατί δεν έχει Ρούλα ή Σταλλόνε ή ποδόσφαιρο το κουτί).

 4. Gilletina Says:

  Καλά απο μένα να περίμενες την διόρθωση 🙂
  Ηλεκροκίνητες αυτοκινητάμαξες Desiro είναι. Πολύ σωστά ανάφερες οτι προορίζονταν για τον προαστιακό (Αθήνα πρός
  Κόρινθο, αεροδρόμιο, Χαλκίδα-θήβα και αργότερα Λαύριο)
  Αντί αυτών ΝΟΙΚΙΑΣΑΝΕ diesel τυπου desiro και τώρα που τις επιστρέψανε δεν φτάνουν τα diesel railbus για τα δρομολόγια προς Κόρινθο και αεροδρόμιο και αποφασίσανε να τρέξουν τα ηλεκτροκίνητα (που σκουριάσανε πιά) στο τμήμα της γραμμής που έχει καλώδια ηλεκτροκίνησης απο το 2004! Νεραντιώτισσα el-passo σόρυ el-venizelos ήθελα να πώ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΠΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ!!
  Οι μεγάλες ΗΛΕΚΤΡΑΜΑΞΕΣ δηλαδή μηχανές έλξης συρμών(ηλεκτρικές Λοκομοτίβες)
  εχουν αγοραστεί προ αμνημονεύτων ετών και ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΗ ΣΑΠΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΡΓΟΥ!!!!!!
  ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ.
  Το τούνελ παράκαμψης της διάβασης του Μπράλλου προχτές ανακοινώθηκε οτι θα είναι έτοιμο για το 200011, συγνώμη 2011 οπότε μην περιμένει κανείς ηλεκτρικά τραίνα για θεσ/κη πρότερα. ΄Γιαυτό άλλωστε ξαναπαραγγέλνουν λοκομοτίβες ντήζελ.
  Τρελλαίνομαι όταν ακούω για εφάμιλλα της…Ευρώπης τραίνα, να υπενθυμίσω οτι ο ατμοκίνητος flying scotsman του 1930 έκανε την ίδια μέση ταχύτητα με τα δικά μας ICE(δεν ντρέπονται να τα ονομάζουν έτσι : D zug είναι)τώρα!

 5. Gilletina Says:

  Οι ηλεκτράμαξες του…1997 φαίνονται στο κλιπάκι στο 22′ δευτ/πτο. (μαζί με τα ηλεκτροκίνητα οτομοτρίς desiro του προαστιακού παραγγείλαν κι άλλες!!! προφανώς για να αντικαταστήσουν της προηγούμενες στην …ανεργία!!!
  Θα μου πέσει η λέπίδα!

 6. raresteak Says:

  έτσι Ροδιά

  Γάτε, είμαστε μαζί στη θλίψη

  Δείμο, γνωρίζουμε και αυτό τους φοβίζει.

  Gilletina, εντυπωσιακές οι λεπτομέρειες. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό 😉

 7. lisadel Says:

  μας παίζουνε και εμείς τους καθόμαστε…bloggers ξεσηκωθήτε…


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: