Γεια σου Μπένι αποφατικέ!

17 Οκτωβρίου, 2006

Το ότι το παρόν blog θα αποτελούσε think tank για τον ογκόλιθο του ΠΑΣΟΚ, ομολογώ πως ήταν μια απροσδόκητη μετεκλογική φάρσα της μοίρας. Παρακολουθούσαμε χτες βράδυ την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη Ανατροπή, με καλεσμένο μεταξύ άλλων τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη ροή του πάντα μεγαλόσχημου αναλυτικού λόγου του και αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ έκανε λόγο για ‘αποφατική πολιτική’ -όπως αποφατική θεολογία- και ‘μιθριδατισμό’, με τον τρόπο που εγκαινιάστηκε αυτό το νεολογικό ευφυολόγημα από τον υποφαινόμενο (sic) εδώ τον περασμένο Αύγουστo.

ideo.jpg

Μετά το πρώτο μούδιασμα, τη θυμηδία και τα γέλια της παρέας, αναλογίστηκα τη φύση των ιδεών. Όσα copyright κι αν εφαρμόσουν σε λογισμικό, μουσική, ταινίες και βιβλία, οι ιδέες θα βιώνουν την fata morgana του parole. Εδώ στη μπλογκόσφαιρα θα περιφέρονται αδέσποτες και ημιανώνυμες ιδέες υπό το ενδεχόμενο να κακοποιηθούν από επαγγελματίες της εξουσίας. Η διεστραμμένη εκδοχή μιας ατομοκεντρικής και εντοπισμένης λαϊκής σοφίας νέων εικονικών ραψωδών.

bicyclethief.jpg

|Θα μπορούσατε πέραν της δανεικής ρητορικής να ανταποκριθείτε και στην υλική υπόστασή της, κύριε;|

Τι να πω; Συγχα®ητήρια στη γ®αμματεία του βουλευτή για το ©αλό τους γούστο… :-Ρ

5 Σχόλια “Γεια σου Μπένι αποφατικέ!”

 1. Gilletina Says:

  …μα επιτέλους τι θα γίνει με δαύτον;
  Τι μία αδυνατίζει και περιμένουμε μετά αδημονίας τον κανιβαλισμό και ξεκοκάλισμα του αμερικανακίου, την άλλη ξαναπαχαίνει…
  Φάτον Benny, δεν χρειάζεται να κάνεις «χώρο» στην κοιλάρα σου.

 2. thas Says:

  Η δε ερμηνεία του θεολογικού αποφατισμού και η σύνδεση που έκανε ήταν εντελώς «γεια σου». Όμως μίλαγε στενοχωρημένος και συγχωρείται.

 3. divebomb djingle Says:

  «Κάποτε είχαμε την αποφατική θεολογία των Ησυχαστών και του Γρηγορίου Παλαμά· σήμερα έχουμε την αποφατική πολιτική της Αριστεράς).»
  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 02/06/2004

 4. raresteak Says:

  Σε ευχαριστώ divebomb για την παραπομπή.

  Ωστόσο πρέπει να επισημάνω πως ‘η αποφατική πολιτική της Αριστεράς’ (ένα leit motif της δεξιάς ρητορικής) είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την ‘τρέχουσα αποφατική πολιτική’ που περιέγραψα και ακολούθως αναπαρήγαγε ο Βενιζέλος.

  Στην εποχή της επικράτησης των σημαινόντων είναι σημαντικό να δίνουμε προσοχή στα σημαινόμενα και να επανοικειοποιούμαστε ιδεολογικοποιημένους όρους in progress.

 5. Gilletina Says:

  24.10.06:
  Benny μη μασάς, κατάπιε το αμάσητο…
  και στείλε πίσω στην βασ. σοφίας το διαβατήριό του…


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: