Η τρέχουσα αποφατική πολιτική

28 Αυγούστου, 2006

Είναι σαφές πως η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας υπαγορεύεται αποκλειστικά από νεο-ορθόδοξα επικοινωνιακά επιτελεία, τα οποία με τη σειρά τους καταστρώνουν σχέδια εμπνεόμενα από την παράδοση της αποφατικής θεολογίας.

thaquinas.jpg

Αποφατική θεολογία και μακιαβελισμός σε ισόποσες δόσεις. Το επικοινωνιακό ξεδίπλωμα του πολιτικού σχεδιασμού αποτελείται από τα εξής στάδια:

 1. μεθοδευμένος εκφοβισμός μέσω δήθεν διαρροής πληροφοριών στα πρότυπα της αμερικάνικης κουλτούρας του φόβου (εξωφρενικές αυξήσεις τιμών και φόρων, βίαιη περιστολή δικαιωμάτων κ.τ.λ.)
 2. επίσημη διάψευση της έκτασης των μέτρων δίκην πάτρωνα (‘δεν θα σας κόψουμε το κεφάλι, απλά το μικρό δαχτυλάκι. Cheer up βρε κουτά!’)
 3. συλλογική κακοποίηση και εφησυχασμός

Και το μεγαλύτερο δείγμα της αποφατικής πολιτικής: η πλήρης απουσία του πρωθυπουργού σε κάθε περίπτωση κρίσης. Και ας μην παραμυθιάζονται οι Γιωργάκηδες. Τα επικοινωνιακά trends είναι και δικοί τους θεοί και σίγουρα το ίδιο τσάμικο θα χόρευαν τώρα και αυτοί.

3 Σχόλια “Η τρέχουσα αποφατική πολιτική”

 1. Gilletina Says:

  Περιμένω τη μέρα να χορέψουμε και εμείς γύρω απο την στίβα των καρατομημένων…
  Προς το παρόν ας φτιάξουμε τις λίστες όλων αυτών που πρέπει να οδηγηθούν στην επαναστατική Γκιλλοτίνα, καλά στην μνήμη μας.
  Κυρίως αυτών που συστηματικά γαμάνε την νοημοσύνη μας
  ( 7,5 χρόνια μαμούθ στην κατάψυξη είναι ασφαλές…)

 2. raresteak Says:

  Κάνω μια προσθήκη off context από το blog του Γιώργου Μίχου, που μου θύμισε μια ακόμη μορφή της αποφατικής πολιτικής, τον αποκλεισμό:

  ‘…Και τώρα που το καλοσκέφτομαι η μόνη παραγωγή του Κοινοβουλίου και του Κράτους είναι να παράγει νόμους που αποκλείουν, καλύτερα να βαφτίζει νόμους τις απόπειρες αποκλεισμού. Από τον Κύριο Μέτοχο, ως τα ηλικιακά όρια για το Ασεπ, ως το 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Βρε παντού, όχι μόνο εκεί, ψάξτε το. Και με θύελλα διαμαρτυριών.’

  http://giorgosmixos.blogspot.com/2006/09/blog-post_04.html


 3. […] Το ότι το παρόν blog θα αποτελούσε think tank για τον ογκόλιθο του ΠΑΣΟΚ, ομολογώ πως ήταν μια απροσδόκητη μετεκλογική φάρσα της μοίρας. Παρακολουθούσαμε χτες βράδυ την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη Ανατροπή, με καλεσμένο μεταξύ άλλων τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη ροή του πάντα μεγαλόσχημου αναλυτικού λόγου του και αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ έκανε λόγο για ‘αποφατική πολιτική’ -όπως αποφατική θεολογία- και ‘μιθριδατισμό’, με τον τρόπο που εγκαινιάστηκε αυτό το νεολογικό ευφυολόγημα από τον υποφαινόμενο (sic) εδώ τον περασμένο Αύγουστo. […]


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: