Διαταγές των Νεκρών (για τον Λίβανο)

5 Αυγούστου, 2006

diamanda.jpg

Από τον δίσκο που μετάγγισε αίμα και χολή στην χλωμή avant garde, έρχεται αυτό το συγκλονιστικό κομμάτι της Diamanda Galas. Η προκείμενη αναμέτρηση με το ιστορικό και μυθιστορηματικό υλικό της σφαγής των Αρμενίων και των Ποντίων στα χέρια οποιουδήποτε άλλου θα φάνταζε γραφική πατριδολαγνεία, όμως η μανιάτικη πυγμή της Diamanda το καθιστά μνημείο αυτοδιάθεσης και περηφάνιας.

Ο χρόνος θέτει τα θύματα του πολέμου στην σωστή προοπτική. Στον ενεστώτα χρόνο, ένας παράλληλος πόλεμος πληροφοριών προσπαθεί να θολώσει το αδιαπραγμάτευτο νόημα του πολέμου. Αφιερωμένο σε αυτά τα εστέτ παιδιά των πολιτικών επιστημών που έχουν να δικαιολογήσουν τους μισθούς από τις δεξαμενές τους. Τα επιφανή παιδιά της Καθημερινής, της Ελευθεροτυπίας, του Σκαϊ και της Ημερησίας. Ας το ακούσουν δυνατά, όπως προτρέπει και η Diamanda.

diamanda-galas.jpg

The Orders From The Dead by Diamanda Galas

Audio (sendspace)(yousendit)Lyrics

[Τα ελληνικά μέρη προέρχονται από τα Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου]

5 Σχόλια “Διαταγές των Νεκρών (για τον Λίβανο)”

 1. Gilletina Says:

  …Παλούκωμα απο τούρκο σπεσιαλίστ (γκαραντί 1 βδομάδα μισοψόφιοι) ή λαιμητόμος τους περιμένει σύντομα.
  Φτιάξε κόσμε λίστες των γαιδουροσπρωγμένων πουλημένων.

 2. Τάκης Says:

  Ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους.

 3. raresteak Says:

  @ Gilletina
  πάντα εντυπωσιακή…

  @ Τάκης

  Σκεφτόμουν προχτές πως η Diamanda είναι ίσως η πιο σημαντική ελληνίδα καλλιτέχνις μετά την Μαρία Κάλλας.

 4. Unique Fish Says:

  Η Diamanda εκτός απο σημαντική καλλιτέχνις είναι και απ’ τις λίγες με σοβαρή άποψη για την κοινωνία μας και τα πολιτικά http://www.villagevoice.com/music/0535,beghtol,67288,22.html

  Το sendspace όλο μου βγάζει «There are no free download slots available.» Δεν το βάζεις σε κανα άλλο παρόμοιο site; (π.χ. yousendit).

  Και ένα offtopic: Όταν κάνεις ποστ με ελληνικό τίτλο, βάζε αγγλικό postslug. Προσπάθησα χθες το βράδυ να σ’ αφήσω σχόλιο και μου έβγαζε λάθος. Είναι πρόβλημα του wordpress με μεγάλα urls.

 5. raresteak Says:

  @ unique fish

  Εξαιρετική η συνέντευξη.
  Το ζήτημα της γενοκτονίας θα προβάλουν στην Αμερική και οι αρμένιοι System of a Down. Είναι σημαντικό το ότι είναι πολύ δημοφιλείς και έχουν τεράστια επιρροή στη νεολαία.

  http://www.theforgotten.org/soad/

  Για τα υπόλοιπα… done and done
  Ευχαριστώ


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: