σακούλες για έμετο

Ιουνίου 16, 2006

Αν ο Μαρξ υπέφερε 1 φορά απο τους μαρξιστές, τότε ο φιλελευθερισμός υποφέρει 10 απο τους νεοφιλελεύθερους, ισως το ηλιθιωδέστερο πολιτικο ζώον που περπάτησε ποτέ σε αυτό τον πλανήτη.

Ημιμαθείς, σεξουαλικά καταπιεσμένοι και κρυφές με την ευρύτερη έννοια, ακουμπάνε την απύθμενη αυτολύπησή τους σε αμφιλεγόμενα ιστορικά κατασκευάσματα, όπως ο ατομισμός. Αν ο φιλελευθερισμός διακρινόταν απο μια μέριμνα για τον ορθολογισμό, το νέο κατασκεύασμα είναι πλήρως ανορθολογικό, αν και καμώνεται το αντίθετο. Τα υποκείμενα του νεοφιλελευθερισμού διέπονται απο τον θανάσιμο συνδυασμό εξουσιομανίας, νοητικής υστέρησης και φιλαυτίας. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν είναι να γίνουν ζώα αγελαία, απο αυτά που συχνάζουν σε ομάδες και στην επονομαζόμενη μπλογκόσφαιρα. Ειρήσθω εν παρόδω, είναι χαρακτηριστική η προτίμηση του νεοφιλελέυθερου μπλόγκερ σε σύμβολα υποκατάστασης της ανύπαρκτης επαναστατικότητας και ελευθερίας του, όπως οι υποκουλτούρες του σκληρού ροκ, του πανκ, του sci-fi και διάφορες camp και trash εκδοχές άλλων εκφράσεων.

rats.jpg

Η επισήμανση του συντεχνιακού χαρακτήρα των ομαδώσεων τους από έναν ‘κοινό νου’, επισύρει τον χλευασμό εκ μέρους τους με την υπεξαιρεμένη απο την ψυχολογία, διαστρεβλωμένη και διαδεδομένη πια αιτίαση περί ‘θεωριών συνομωσίας’.

Οι νεοφιλελεύθεροι είναι το νέο ΚΚΕ

One Response to “σακούλες για έμετο”

 1. crash-em Says:

  Είναι το κάτι άλλο αυτοί οι gone-with-Rome νεοφιλελεύθεροι.
  Δεν είναι τυχαίο οτι κολλάνε με την εκάστοτε εξουσία.
  Και όταν πια η νέα Ρώμη χάσει τα προσχήματα πχ για ενα πόλεμο, πετάνε με την ευκολία μίας stripper,το φύλλο συκής φιλελευθερισμού για να προστρέξουν σε βοήθειά της.
  Είναι βαθύτατα κομπλεξικά άτομα με την ψυχή τους γεμάτη
  ντοματολεκέδες.

 2. rebalance Says:

  Περί «θεωριών συνομωσίας»:
  Ο πολιτικός Πατήρ και Νονός (και με την ευρύτερη έννοια) των νεοφιλελευθέρων στην Ελλάδα ο επονομαζόμενος και Δράκουλας, καντέμης, προικοθήρας, κλέφτης, αρχαιοκάπηλος, οικοπεδοφάγος, δασοκτόνος και προσφάτως Νέος Φάουστ, είναι και κολλητός του παγκόσμιου
  Νονού και επίτιμου αρχιαρχηγού της CIA Μπαμπά BUSH.
  Ας μήν ξεχνάμε ότι ήταν και ο μόνος Ελλην πολιτικός δεκτός σε συνεδρίαση της διαβόητης λέσχης Μπίλντερμπεργκ.


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: